7. Rockanje ’t Pesthuys’

 

Eén week Vobulakamperen van 28-7-2018 t/m 4-8-2018

Maximaal 50 deelnemers

 

 

 

Mooie momenten in het groen…

Terrein en omgeving

Landgoed ’t Pesthuys is een afsplitsing van het landgoed Strypemonde,  oorspronkelijk een bezitting van circa 1.500 ha op het voormalig eiland Voorne. Het landgoed van 12 hectare ligt nabij het dorp Rockanje. Het wordt voornamelijk gekenmerkt door een zich nog in ongerepte toestand bevindend binnenduinlandschap. In de 18e eeuw moesten de nodige maatregelen getroffen worden om de oprukkende zee en zandverstuivingen te beteugelen. Dit door bedijkingen en de aanleg van een hakhoutbos. Hier bevinden zich nu een dichtgegroeide schurveling en cultuurweiden naast de overblijfselen van een brede kreek. Deze kreek maakte het mogelijk om van zee uit met sloepen zieke schepelingen aan land te brengen. Het landgoedje met het daarop staande Pesthuis en 3 woningen, is in maart 2002 gerangschikt als zelfstandig NSW-landgoed. Het vormt daarnaast een onderdeel van het Natura 2000-gebied Voornes Duin. Het strand ligt vlakbij (tien minuten op de fiets, half uur lopen) en met Brielle en vele andere historische dorpen in de omgeving is er genoeg te doen.

Kamperen

We kamperen op een mooi kampeerveld van het Zuid-Hollands Landschap in de duinen omzoomd door bomen.

Landgoed ’t Pesthuys heeft een particuliere eigenaar.

https://www.zuidhollandslandschap.nl/duinen-van-oostvoorne

 

 

Voorzieningen

            

Het terrein is alleen toegankelijk voor kampeerders met tenten vanwege het kwetsbare terrein. Auto’s kunnen parkeren op een strook naast ons kampeerveld.

Let op! Huisdieren zijn op dit veld niet toegestaan.

Werkzaamheden

De werkzaamheden bestaan uit het open maken van een bos en van kruiden- en faunarijk grasland. Opschonen van libellenpoelen. Het open houden van een elzenhakhoutbosje. Voor de werkzaamheden is het belangrijk om een fiets tot je beschikking te hebben.

Deelnamekosten

Voor volwassenen: € 31,50 p.p. Voor 5-15 jaar: € 24,50 p.p. Tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders

Jack de Jong en David Kruif

Voordat je kunt aanmelden moet je jezelf eerst registreren. Na registratie ga je naar de pagina van het kamp waarvoor je je wil aanmelden. Heb je al een account, dan kun je hier inloggen.

 

Geef hieronder aan met hoeveel mensen in een leeftijdscategorie je komt en klik daarna op de oranje link naast je keuze. Kies daarna aanmelden op dezelfde regel. Op de volgende pagina kun je de details van je aanmelding invullen.

 

€0
€24.50
€31.50

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.