5. Nijeberkoop ‘De Boschhoeve’

 

Twee weken Vobulakamperen

van 21-7-2018 t/m 4-8-2018

Maximaal 50 deelnemers.

 

 

 

Verrassend bosrijk…

Terrein en omgeving

In de Friese Wouden, tegen Drenthe aan, vind je de Boschhoeve, een langgerekt landgoed van 160 ha, uniek gelegen tussen twee riviertjes, de Linde en het Tjonge-kanaal.

Het circa 300 jaar oude landgoed heeft ondanks de vele veranderingen in het omliggende landschap goed zijn authentieke karakter kunnen bewaren. Er is een grote verscheidenheid aan landschapselementen te vinden, zoals oude lanen, houtwallen, bossen, heide en poelen.

Grote zoogdieren als reeën en dassen voelen zich thuis in dit gevarieerde landschap.

De dichtstbijzijnde winkels zijn in Makkinga of Oldeberkoop op ongeveer 3 km afstand.

Kamperen

We kamperen op een ruim grasveld omzoomd door bomen en struiken. Midden op het veld mag een tijdelijk kampvuurkuil gemaakt worden. Een slechtweeronderkomen, in de vorm van een oude kantine, staat aan de rand, compleet met vaste toiletten en een douche.

Het terrein is in particulier eigendom.

https://www.stellingwerf

 heemkunde.nl/dorpen/Nijeberkoop/nijeberkoop.htm

 

Voorzieningen

              

Honden altijd aangelijnd.

Werkzaamheden

Erg divers, zoals opslag verwijderen uit heide, paden vrijstellen, hagen snoeien, bankjes plaatsen, verwijderen van exoten e.d. Bijzonder is de mogelijkheid om met een batrecorder vleermuizen te inventariseren of met behulp van een fotoval de dassen uit de omgeving te spotten.

Fietsen zijn voor de werkzaamheden niet noodzakelijk maar er wel praktisch voor boodschappen en heerlijk voor de liefhebbers van fietsen.

 

Deelnamekosten

Voor volwassenen: € 56,50 p.p. Voor 5-15 jaar: € 39,50. Tot 5 jaar: gratis.

Begeleiders

Janneke en Arne Heijman

Mirjam en Marcel vd Venne

Voordat je kunt aanmelden moet je jezelf eerst registreren. Na registratie ga je naar de pagina van het kamp waarvoor je je wil aanmelden. Heb je al een account, dan kun je hier inloggen.

 

Geef hieronder aan met hoeveel mensen in een leeftijdscategorie je komt en klik daarna op de oranje link naast je keuze. Kies daarna aanmelden op dezelfde regel. Op de volgende pagina kun je de details van je aanmelding invullen.

 

€0
€39.50
€56.50

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.