De Stichting en ANBI

Ons inziens is een weekje kamperen met de stichting Vobula de beste manier om waardevolle Nederlandse natuur en cultuurhistorische landschappen te beleven”

 

 

 

Stichting Vobula is er voor kampeerders, eigenaren van landgoederen of buitenplaatsen, beheerinstanties, sympathisanten en donateurs.

 

 

 

Vobula en kampeerders

Vobula biedt een uitstekende mogelijkheid om van dichtbij het waardevolle Nederlandse landschap te ontdekken en te beleven. Zij doet dit door de inzet van kamperende vrijwilligers die actief willen meehelpen aan behoud en herstelwerkzaamheden van waardevolle natuur en cultuurhistorisch landschap.

Samengevat de belangrijkste redenen om met Vobula Kamperen mee te doen:

 • Actief en ontspannend in een unieke sfeer.
 • Kamperen op vaak heel bijzondere natuurterreinen.
 • Leren over het ontstaan en de waarde van het landschap waarin gewerkt wordt.
 • Mede door je eigen inzet lage deelnamekosten.

 

Vobula en de eigenaren en beheerinstanties

 Vobula biedt met zeer enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers hulp bij kleinschalig maar arbeidsintensief kwaliteitswerk, op het gebied van herstel en ontwikkeling van waardevolle natuur en cultuurhistorische landschappen in Nederland. Inzicht in de waarde van het landschap is voor de deelnemers een belangrijke motivatie om aan Vobula kampeerweken mee te doen en dat dragen zij verder uit.

Samengevat voor u als eigenaar of beheerinstantie de redenen om Stichting Vobula in te zetten:

 

 • Gemotiveerde vrijwilligers geïnteresseerd in waarde van het landschap.
 • Arbeidsintensief werk tegen lage kosten, niet uit te voeren door professionals.
 • Promotie en reikwijdte dankzij de vrijwilligers.

 

Jaarlijks organiseert Stichting Vobula kampeer- en werkweken op buitenplaatsen, landgoederen en in natuurgebieden. Er wordt gewerkt voor eigenaren die zelf hun bezit niet voldoende kunnen onderhouden of voor wie het onmogelijk is om zonder hulp van vrijwilligers hun bezit in de oude staat te herstellen. Bijgestaan door adviseurs stelt de eigenaar een beheerplan op. Dit plan laat ook zien op welke wijze vrijwilligers kunnen worden ingezet. Voorwaarden is wel dat het terrein (gedeeltelijk) toegankelijk is voor publiek.

De vrijwilligers van Vobula zijn mensen die vaak jarenlang vrijwilligerswerk verrichten in de natuur en er plezier in hebben samen een klus te klaren. Maar het zijn ook mensen die het leuk vinden te kamperen op plekken waar normaal gesproken geen kampeerders worden toegelaten.

Voor meer informatie over de mogelijkheden die Vobula u te bieden heeft kunt u contact opnemen met het secretariaat. Eén van de bestuursleden neemt dan verder contact met u op. U kunt mailen naar: vobulakamperen@gmail.com.

Vobula en haar sympathisanten en donateurs

Dankzij de inzet van gemotiveerde vrijwilligers en welwillende eigenaren is het nog steeds mogelijk voor een breed publiek om te genieten van waardevolle natuur en cultuurhistorische landschappen. Om dit werk mogelijk te maken, de boodschap uit te dragen en voor een breed publiek toegankelijk te blijven, wordt Vobula deels gedragen door vrijgevige sympathisanten en vermogende instanties.

Samengevat de redenen om Stichting Vobula financieel te steunen:

 • Behoud en ontwikkeling van waardevol Nederlands landschap.
 • Leerzame en belevenisvolle kampeerweken toegankelijk voor een breed publiek.
 • Publiciteit en goede naamsbekendheid bij natuur liefhebbend Nederland.
 • Uw giften zijn aftrekbaar van de inkomstenbelasting.
 • Kijk voor meer informatie hier.

 

 

Stichting Vobula is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). (Periodieke) giften aan Vobula zijn daarom aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Vanwege de erkenning moeten we een aantal gegevens publiceren. U vindt deze gegevens hier.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

.

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.