Stichting VOBULA en ANBI

“Een groep enthousiaste vrijwilligers heeft deze laan weer toegankelijk gemaakt” 

Stichting Vobula organiseert voor vrijwilligers jaarlijks een aantal kampeer- en werkweken op landgoederen of buitenplaatsen van particuliere eigenaren of natuurbeheerorganisaties. Stichting Vobula is opgericht op 26 april 1982 door vrijwilligers.

Vobula is er voor kampeerders, eigenaren of beheerders van landgoederen of buitenplaatsen .

Sympathisanten en donateurs kunnen ook bijdragen aan de doelstellingen van de Stichting door giften. Doordat we een ANBI status hebben zijn giften aftrekbaar voor de inkomstenbelasting.

Vobula en kampeerders

Vobulakamperen biedt een uitstekende mogelijkheid om van dichtbij het waardevolle Nederlandse landschap te ontdekken en te beleven.  De kamperende vrijwilligers helpen mee aan het behoud en herstel van waardevolle natuur en cultuurhistorisch landschap.

De belangrijkste redenen om met Vobula Kamperen mee te doen:

Actief en ontspannend in een unieke sfeer.

Kamperen op vaak heel bijzondere natuurterreinen.

Leren over het ontstaan en de waarde van het landschap waarin gewerkt wordt.

Vobula voor eigenaren en natuurbeheerorganisaties

 Vobula biedt met enthousiaste en gemotiveerde vrijwilligers hulp bij kleinschalig maar arbeidsintensief werk, op het gebied van herstel en ontwikkeling van waardevolle natuur en cultuurhistorische landschappen in Nederland. Er wordt gewerkt voor eigenaren die zelf hun bezit niet voldoende kunnen onderhouden of voor wie het onmogelijk is om zonder hulp van vrijwilligers hun bezit in de oude staat te herstellen. Bijgestaan door adviseurs stelt de eigenaar een beheerplan op. Dit plan laat ook zien op welke wijze vrijwilligers kunnen worden ingezet. Voorwaarden is wel dat het terrein (gedeeltelijk) toegankelijk is voor publiek.

De vrijwilligers van Vobula zijn mensen die vaak jarenlang vrijwilligerswerk verrichten in de natuur en er plezier in hebben samen een klus te klaren. Maar het zijn ook mensen die het leuk vinden te kamperen op plekken waar normaal gesproken geen kampeerders worden toegelaten.

De reden voor eigenaars of beheerorganisatie om Stichting Vobula in te zetten:

Gemotiveerde vrijwilligers geïnteresseerd in waarde van het landschap.

Arbeidsintensief werk tegen lage kosten, niet uit te voeren door professionals.

Promotie en aandacht dankzij de vrijwilligers.

Voor meer informatie over de mogelijkheden die Vobula u te bieden heeft kunt u contact opnemen met het secretariaat. Eén van de bestuursleden neemt dan verder contact met u op. U kunt mailen naar: vobulakamperen@gmail.com.

Vobula en haar sympathisanten en donateurs

Dankzij de inzet van gemotiveerde vrijwilligers en welwillende eigenaren is het nog steeds mogelijk voor een breed publiek om te genieten van waardevolle natuur en cultuurhistorische landschappen. Om het werk mogelijk te maken en voor een breed publiek toegankelijk te blijven, wordt Vobula deels gedragen door vrijgevige sympathisanten en vermogende instanties.

De redenen om Stichting Vobula financieel te steunen:

Behoud en ontwikkeling van waardevol Nederlands landschap.

Leerzame en belevenisvolle kampeerweken toegankelijk voor een breed publiek.

Publiciteit en goede naamsbekendheid bij natuur minnend Nederland.

Voor meer informatie, neem contact op met het Secretariaat van VOBULA.

Stichting Vobula is door de belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). (Periodieke) giften aan Vobula zijn daarom aftrekbaar van de inkomstenbelasting. Vanwege de erkenning moeten we een aantal gegevens publiceren.

Download hier de gegevens: De-Stichting-en-ANBI_2018

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.