Voor wie en wat

 

De kampeerweken zijn geschikt voor (bijna) alle leeftijden. Op doordeweekse dagen wordt er van 8 uur tot 13 uur gewerkt op het landgoed of natuurgebied waar je te gast bent.

De werkzaamheden worden door ervaren vrijwilligers van Vobula of de beheerder van het landgoed begeleid. De begeleider van Vobula geeft ook uitleg over het gebruik van het gereedschap en over het hoe en waarom van de werkzaamheden. Ervaring is dus niet nodig, maar een normale conditie wel.

 

Een aantal uren samen aan het werk en de rest van de dag nog de tijd om lekker te struinen, fietsen, lezen of gewoon spelen in dat zelfde gebied, werkt al jaren goed. Kortom; leuk en geschikt voor iedereen die eens een actieve en bijzondere vakantie wil beleven. Voor kinderen de ultieme gelegenheid om ‘ouderwets’ of naar het nieuwe ‘OERRR’ van Natuurmonumenten, buiten te ravotten. Natuurlijk mogen ze ook mee om een handje te helpen. Kijk wel even in het reglement voor deelnemers om te zien of het bij je past.

Op elke locatie is het werk aanbod verschillend, maar het moet altijd bijdragen aan het onderhoud of herstel van de natuur of de cultuur historische elementen in een gebied.

Het openhouden van heideterreinen, verbeteren van bosranden, verwijderen van opslag, bestrijden van Amerikaanse vogelkers, een sloot of ven opschonen. Maar ook het maken van een bankje in het bos, het repareren van een bruggetje of het schoonmaken en herstellen van een tuinmuur.

 

 

Kijk voor de specifieke werkzaamheden bij het kamp van jouw keuze.

Meer informatie over de werkzaamheden, het benodigde gereedschap en veilig werken kun je inzien en als PDF gedownload worden.

 

Hoe werkt dit dan

Als je bent ingeschreven op een van de kampeerweken kampeer je, geheel zelfvoorzienend, met tent, camper of caravan op een terrein dat beschikbaar is gesteld door de eigenaar. Alle terreinen zijn voorzien van eenvoudige voorzieningen voor stromend water, een toilet en douche. Soms nog eenvoudiger met een latrinetent en een op gas gestookte douche. Wel is er altijd elektriciteit in de buurt voor het opladen van mobieltjes, elektrische fietsen en dergelijke. Sommige locaties zijn helaas niet geschikt voor caravans en campers.

 

De voorzieningen en andere informatie van jouw gekozen locatie vind je terug in de folderteksten.

 

De uitleg van alle symbooltjes van de voorzieningen

 Kamperen met caravan, vouwwagen of camper

Kamperen met tent

 Alleen voor opladen van mobieltjes e.d.

  Vaste douche

  Vast toilet                                                                                

  Honden, mits aangelijnd toegestaan

  Honden niet toegestaan

 

 

 

Kosten

Doordat Vobula geheel met vrijwilligers werkt, geen kampeerkosten in rekening brengt en de terreineigenaren ook bijdragen aan de kosten, kunnen we mede door jou inzet, de deelnamekosten betaalbaar houden. Kijk bij de lokaties .

 

 

“ Volgens ons is kamperen met de stichting Vobula de beste manier om waardevolle Nederlandse natuur en cultuurhistorische landschappen te beleven”

 

Opmerkingen, foto’s of tips voor nog een leuker kamp, kun je rechtstreeks op de pagina van

de Vobulagroep met ons delen.   

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

 

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.